Sağlık sigortası kişinin isteğe bağlı yaptırabileceği; hastalık veya kaza durumunda hastane masraflarını karşılayacak olan sigorta kapsamıdır. Risklerin ne ölçüde karşılanacağı; poliçede belirtilen özel ve genel şartlar dahilinde limitler çerçevesinde belirlenir.
Sağlık poliçeleri, sigorta şirketlerine ve özelliklerine göre değişiklik gösterebildeiği ve günümüz kampanya ortamlarında revize olabileceği gibi genelde; “yatarak tedavi” ve “yatarak tedavi ve ayakta tedavi” olmak üzere iki türlü sigorta teminatını kapsar. Bununla birlikte “doğum teminatı” da ek teminat olarak sağlık sigortası kapsamına eklenebilir.
Yatarak tedavi kapsamında hastalık ve kaza durumunda ameliyat masrafları, tüm tektik ve tahliller, refakatçi masrafları gibi tüm giderler sigorta güvencesindedir. Ayakta tedavi teminatında ise sigortalı kontrol ve muayene amaçlı ihtiyaçlarında da doktora gidebilir, muayene olabilir. Üstelik istediği özel hastanede istediği şartlarda beklediğinden daha konforlu bir tedavi olanağı kazanmış olur.
Doğum teminatı; ihtiyaçlar doğrultusunda sağlık poliçelerine eklenebilen bir ek teminat kapsamıdır. Hamilelik süresi boyunca tüm rutin takibin, doğum gerçekleşirken ameliyathanenin, zorunlu kürtaj operasyonlarının, doğum sırasında anne ve bebekte oluşabilecek hastalıklarının giderlerini %100 karşılar. Ancak doğum olduktan sonra bebekte doğabilecek hastalıklar sigorta kapsamına dahil değildir. Kişi isterse poliçeye ek teminat olarak dahil ederek doğum sonrası masrafları da sigortalayabilir.
Anlaşmalı olan sağlık kuruluşlarında sağlık masrafları doğrudan kuruluşa ödenir. Anlaşmalı olmayan kuruluşlarda ise kişi sağlık giderlerini kendisi öder, sigorta şirketine bilgileri ulaştırır.
Sorunlarınızı çözmek için her zaman maksimuma çıkan fırsatlara odaklanmanızı sağlayacağız.